Termékeink

Szilvalekvár

Különböző szilvafajtákból (lepotica, stanley, besztercei) cukormentesen vagy kevés (5 dkg) cukor hozzáadásával készül. Szellős helyen tárolva évekig eltartható. Cukorbetegeknek a cukor nélkül készült lekvárt különösen ajánljuk.

450 és 900 grammos üvegben, 3-féle méretű csuporban és többféle méretű műanyag dobozban kapható.

Sárgabarack lekvár

Egy kg gyümölcshöz kb. 25 dkg cukrot adva, hagyományos házi recept szerint készül saját termesztésű gönci (magyar) kajszibarackból.

400 és 850 grammos üvegekben értékesítjük.

Sárgabarack lekvár eritrittel és steviával édesítve

Cukor helyett fel nem szívódó szénhidrátot (eritrit, szukralóz) tartalmazó Dia-Wellness cukorhelyettesítővel készítjük.

400 grammos üvegekben értékesítjük.

Meggy lekvár

A szilvalekvárhoz hasonló módon, a gyümölcs nedvességtartalmát kifőzve, 30 dkg cukorral édesítve készül cigánymeggyből. A savanykás ízek kedvelőinek ajánljuk.

400 és 700 grammos üvegekben értékesítjük.

Cukormentes feketecseresznye lekvár

Sűrűre főzve készítjük szomolyai feketecseresznyéből. A gyümölcs magas fruktóztartalma miatt édesítés nélkül készül.

400 és 600 grammos üvegekben értékesítjük.

Feketeribizli lekvár

Ez a savanykás ízű lekvár igazi ínyencség, húsokhoz is kiválóan illik. A gyümölcs magvait részben kipasszírozzuk, csak a kisebb magok maradnak a lekvárban. 30-35 dkg cukorral édesítjük.

400 és 600 grammos üvegekben értékesítjük.

Eperdzsem

Egyetlen termékünk, mely nem lekvár, hanem dzsem. Rövid ideig főzzük, hogy az eper íze ne változzon a főzéstől, és darabos maradjon. Kevés dzsemesítővel készítjük, és 20-25 dkg cukorral édesítjük.

400 és 600 grammos üvegekben értékesítjük.

Eperdzsem eritrittel és steviával édesítve

Cukor helyett fel nem szívódó szénhidrátot (eritrit, szukralóz) tartalmazó Dia-Wellness cukorhelyettesítővel készítjük.

400 grammos üvegekben értékesítjük.

Somlekvár

Ebből az erdei fanyar gyümölcsből különleges ízű lekvárt készítünk. Főzéskor 1 kg gyümölcshúshoz 40 dkg cukrot adunk.

400 és 600 grammos üvegekben értékesítjük.

Csipkelekvár (hecsedli)

Aki szereti a régi ízeket, bizonyára kedvelni fogja ezt az édeskés lekvárt. Simára passzírozzuk, 1 kg gyümölcshúshoz 35-40 dkg cukrot adunk.

400 és 600 grammos üvegekben értékesítjük.

Csipkelekvár eritrittel és steviával édesítve

Cukor helyett fel nem szívódó szénhidrátot (eritrit, szukralóz) tartalmazó Dia-Wellness cukorhelyettesítővel készítjük.

400 grammos üvegekben értékesítjük.

Birsalmasajt

Igazi kuriózum az ínyenceknek nagymamánk receptje szerinet. Süteményekbe, borkóstolókhoz, vadételekhez különösen ajánljuk. Natúr vagy dióval ízesített formában kapható. Cukortartalma igen magas, 70 dkg 1 kg gyümölcshöz.