Tájékoztatás a nyitvatartás változásáról: 2022. január 1-ét követően a vasárnapi nyitvatartás megszűnt, kedves vásárlóinkat hétfőtől-szombatig 8-18 óráig továbbra is várjuk!
Szilvalekvárt csuporban futárszolgálattal nem tudunk küldeni a nagy számú töréskár miatt. Megértésüket köszönjük!
Aranyérmes lett a szilvalekvárunk az V. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcslé, Szörp, Gyümölcsbor és egyéb Gyümölcskészítmények versenyén Gyulán. Köszönjük a zsűrinek, a szervezőknek, és legfőképp hűséges vásárlóinknak az elismerést!
12,5 dkg zsírt és 12,5 dkg margarint habosra keverünk. Belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, hozzáadunk 0,5 kg lisztet, egy evőkanál cukrot, egy csipet sót és egy késhegynyi szódabikarbónát. Másfél dl tejföllel összeállítjuk, pár órán keresztül hűtőben pihentetjük. 0.5 cm vastagságúra nyújtjuk, linzerszaggatóval kivágjuk, szilvalekvárral, sűrű meggylekvárral vagy baracklekvárral töltjük és kis kifliket formázunk belőlük. Kisütjük, és még forrón porcukorban meghempergetjük.
Végre kisütött a nap, itt az ideje a hétvégi kirándulásoknak. Itt egy kis kedvcsináló noszvaji kiruccanáshoz, érdemes a műsort végignézni, megismerni, hogy milyen kincseket rejt a falu, és megtanulni, hogy hogyan készül a birsalmasajt (31. perctől).
(A videó megtekintéséhez kattintson a képre.)
XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál (Gyula) keretein belül a IV. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcslé, Szörp, Gyümölcsbor és egyéb Gyümölcskészítmények versenyén kiváló eredménnyel vizsgáztak a versenybe szállt termékeink:
Fekete ribizli, sárgabarack, szilva, csipkebogyó (lekvár)
Bronz:
Fekete cseresznye, meggy (lekvár)
A Felföld Észak-magyarországi Hotelklaszter tagjai ajánlott beszállítónak választottak bennünket. Köszönjük mindazoknak, akik ajánlottak bennünket, és bíznak a termékeinkben!