Ünnepi diós-mákos ködmönujj

koszoru3 nagy rúd kalácshoz szükséges hozzávalók:

1,20 kg finomliszt; 1,5 csomag (6 dkg) élesztőből kovász (1 ek liszt, 1 kk cukor, 2 szem édesítő, 2 dl langyos tej); 1 kk só; 15 szem édesítő; 2 ek cukor; 1 dl olaj; langyos tej

Töltelék:

kodmonujj1 rúdhoz  1,5 dl vizet 1 csésze cukorral, 2 vaníliás cukorral felforralunk. A tűzről levéve hozzáadunk annyi darált diót vagy mákot, hogy sűrű, de krémesen kenhető legyen. Aki szereti, citromhéjat is reszelhet hozzá. A hozzávalókból kemény galuskatészta állagú tésztát dagasztunk. Fényesre, pufogósra dagasztjuk, gyúrjuk, kétszeresére kelesztjük. 3 egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. Ujjnyi vastagon megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, felvert tojásfehérjével megkenjük, 180 fokos sütőben megsütjük. A sütőből kivéve vízzel elkevert kristálycukorral kenjük meg. A jobb oldali képen látható koszorú a karácsonyi asztal dísze lehet, és csak egy kis trükk kell hozzá. A kalácsot egy kicsit hosszúkásabbra tekerjük fel, és kört formázunk belőle a tepsiben. Kb. 2 cm-enként bevágjuk, és a szeleteket kissé kifordítjuk, így sütjük meg.A futárszolgálat árváltoztatása miatt a kiszállítás árai kategóriánként 100 ft-al emelkedtek.

Miskolci Kocsonya Farsang

Standunk helyét az alábbi térképen találják meg a fesztivál ideje alatt. 

Mindenkit szeretettel várunk pénteken és szombaton 23 óráig, vasárnap 18 óráig.

Közelgő rendezvények Noszvajon és a környéken

      Bálint-nap, szerelemhétvége Noszvajon                                                          Miskolci Kocsonya Farsang

 

Mindenféle lekvár kapható!

Minden nyári gyümölcsből elkészültek a friss lekvárok! Végre újra kapható szilvalekvár is cukros és cukormentes változatban is.

díszüvegek

Díszüveges lekvárok

370 ml-es kiszerelésben készítettünk lekvárokat azoknak, akik egyszerre elegáns és ízletes ajándékkal szeretnének kedveskedni családtagjaiknak, barátaiknak, üzletfeleiknek.



aranyérem

Aranyérmes Szilvalekvár

Aranyérmes lett a szilvalekvárunk az V. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcslé, Szörp, Gyümölcsbor és egyéb Gyümölcskészítmények versenyén Gyulán. Köszönjük a zsűrinek, a szervezőknek, és legfőképp hűséges vásárlóinknak az elismerést!



Noszvaji Húsvét

A hűvös idő ellenére gyönyörű napsütés várja a terepfutókat és a bátor tojáskeresőket. Mi pedig, mint a tojáskeresés egyik állomása, hókiflivel fogadjuk a legfürgébbeket.

Hókifli

szilvás hókifli

barackos hókifli12,5 dkg zsírt és 12,5 dkg margarint habosra keverünk. Belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, hozzáadunk 0,5 kg lisztet, egy evőkanál cukrot, egy csipet sót és egy késhegynyi szódabikarbónát. Másfél dl tejföllel összeállítjuk, pár órán keresztül hűtőben pihentetjük. 0.5 cm vastagságúra nyújtjuk, linzerszaggatóval kivágjuk, szilvalekvárral, sűrű meggylekvárral vagy baracklekvárral töltjük és kis kifliket formázunk belőlük. Kisütjük, és még forrón porcukorban meghempergetjük.

Noszvaji ízelítő

Végre kisütött a nap, itt az ideje a hétvégi kirándulásoknak. Itt egy kis kedvcsináló noszvaji kiruccanáshoz, érdemes a műsort végignézni, megismerni, hogy milyen kincseket rejt a falu, és megtanulni, hogy hogyan készül a birsalmasajt (31. perctől).

(A videó megtekintéséhez kattintson a képre.)

 

Húsvét Noszvajon - 2015. április 5-6.

Nagy Húsvéti Tojásvadászat és Terepfutóverseny várja a látogatókat a hosszú hétvégén. A vasárnapi tojáskeresés egyik állomása Pintérék Lekvárja.

http://www.noszvajirendezvenyek.hu/

Díjaink a IV. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcslé, Szörp és egyéb Gyümölcskészítmények versenyén

 XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál (Gyula) keretein belül a IV. Nemzetközi Lekvár, Gyümölcslé, Szörp, Gyümölcsbor és egyéb Gyümölcskészítmények versenyén  kiváló eredménnyel vizsgáztak a versenybe szállt termékeink:

EzusteremEzüst:Bronzerem

Fekete ribizli, sárgabarack, szilva, csipkebogyó (lekvár)

Bronz:

Fekete cseresznye, meggy (lekvár)

Ajánlott beszállítók lettünk!

A Felföld Észak-magyarországi Hotelklaszter tagjai ajánlott beszállítónak választottak bennünket. Köszönjük mindazoknak, akik ajánlottak bennünket, és bíznak a termékeinkben!

Klaszter logo